november 03, 2009

Lekker lamballen!

Het leven als puppie is erg zwaar!
Wordt je s'morgens wakker,moet je eerst samen met je broertjes en zusjes gaan staan schreeuwen, om toch maar iedereen te laten weten dat je uit de werpkist wil.
Dan zijn die grote mensen eerst in de keuken bezig en hoor je het al bekende geluid van de bakken.
Als pup weet je nu dat je nog harder moet gaan schreeuwen, want dan schieten ze tenminste op.
Komen ze eindelijk met het eten aan, sta je daar te trappelen van ongeduld tot ze de plankjes weghalen.
Zo gauw ze de plankjes weg gehaald hebben begint de race!....alle broertjes en zusjes beginnen zo hard mogelijk te rennen naar de etensbakken.
Gelukkig hebben ze hier meerdere bakken zodat er altijd genoeg is, maar tóch als pup kijk je snel links en rechts wie de concurrentie van vandaag is en vervolgens eet je zo snel mogelijk want wat eenmaal binnen is kunnen ze moeilijk weer afpakken, vervolgens duw je de concurrentie van links en rechts weg met je koppie om misschien ook nog hun eten mee te kunnen pikken.
Helaas letten ze hier vrij goed op dus kan het zijn dat je opgepakt wordt en bij een andere bak neer gezet wordt.
Meestal staan daar de grotere broer en zus dus hou je je maar een beetje in en kijk je of er nog wat over is.
Als het eten op is weet je wat er volgt...nl....het toilet want na al dat eten wordt alles verder geduwd en het zal er toch weer uit moeten komen.
Gelukkig liggen er al verse kranten dus zoek je als vlugge pup even een rustig plekje en doe je je behoefte.
Daarna als de grote mensen de ren aan het schoonmaken zijn is het tijd om even met de andere puppen te spelen (ha,ha) spelen? eigenlijk zijn het meer gevechten en willen we allemaal laten zien wie de sterkste is. de ene keer wint de ene broer of zus en de andere keer weer een ander.
Het mooiste is dan om flink te grommen en te grauwen want dan schrik je de rest af.
Zo gaat dat de hele dag door en s'middags wordt je nog als een echte bokser gewogen en kijken ze of je wel genoeg bent aangekomen.
Al met al het leven van een jonge pup gaat niet over rozen en van al dat eten, spelen, vechten en leren wordt je natuurlijk héél erg moe dus zoek je een lekker plekje om even......nou ja kijk maar naar de foto die ze van me gemaakt hebben daar lig ik heerlijk te lamballen en laad ik me op voor de volgende ronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie!!