november 13, 2009

Help...waar zijn de oordoppen!

Soms zijn er van die dagen, en dit is er zo'n één, dat gebruik van oordoppen aan te bevelen zou zijn.
jeetje miena wat een kabaal komt er uit die wolbalen.
Als er één begint te gillen, dan is dat nog te overzien, maar met z'n achten te gelijk, dan wordt het al gauw oorverdovend.
Onze kinderen brengen veel tijd in de ren door, spelend met de puppen maar nu komt er regelmatig één huilend de ren uit omdat de puppen overal in bijten en de tandjes zijn vlijmscherp....uitkijken dus!!
Ook de gevechten zijn niet van de lucht, het gaat er stevig aan toe, als je onderop ligt moet je zien boven te komen en als je dan wat lichter bent wordt dat best wel moeilijk, maar als je dan keihard gromt en blaft heb je kans dat het toch gaat lukken.
Ons kleinste reutje maakt hier veelvuldig gebruik van en door zijn gewicht wat op dit moment 1,5 kg scheelt met de zwaarste lig je natuurlijk snel onderop.
De kleine begint dan heel hard te grommen en te grauwen en dan kan het zijn dat de zwaarste toch wel onder de indruk raakt en de strijd opgeeft.
Maar van al deze bezigheden krijg je natuurlijk erge dorst en zogauw de bakken met water neergezet worden sjezen ze met z'n allen naar de bakken toe om deze snel leeg te drinken.
Daarna zie je ze overal een plekje opzoeken en gaan ze slapen....even rust voor ons, tot de volgende ronde dan begint de hele cyclus weer overnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie!!