november 19, 2012

Op bezoek bij Rex!


Ongeveer een week geleden waren we op bezoek bij Rex (Maze of the dutch phantasy) de broer van Rimke
Rex woont in Wehl in het oosten van ons land hij woont daar achteraf tussen de landerijen en heeft vanuit de achtertuin een prachtig uitzicht. In de verte zie je heuvels zodat je het gevoel krijgt ergens in het buitenland te zijn. deze heuvels vormen de lijn tot hoever het kruiende ijs in de laatste ijstijd gekomen is, dit ijs stuwde het voorliggende land omhoog waardoor de heuvels ontstaan zijn.
Natuurlijk hadden Rimke en Silke hier geen boodschap aan, zij vonden het vooral leuk om door de tuin te racen samen met Rex en lekker te stoeien met elkaar.
Nadat we een bakkie koffie gedronken hadden zijn we met de auto naar een nabij liggende voormalig zandwinningsgebied  geweest wat tegenwoordig een prachtig natuurgebied is geworden.
De honden mogen hier lekker los lopen en het was dus een drukte van belang met allerlei soorten honden.
Voor Rimke en Silke een prachtige kans om weer veel nieuwe indrukken op te doen.
Zowel Rex als Rimke zaten binnen de kortste keren in het water, favoriete bezigheid was om de balletjes die eigenlijk voor andere honden bestemd waren sneller op te halen uit het water dan de andere honden.
Silke vond het water best wel leuk, maar in de eerste instantie ging ze maar een heel klein stukje mee in het water, totdat ze in haar enthousiasme keihard achter de rest aan rende en er achter kwam dat ze niet meer kon staan.
Mevrouw schrok ervan en sjeesde weer het water uit en het duurde even voor ze in de gaten kreeg dat als je flink schut met je lichaam dat het meeste water vanzelf de vacht uit vliegt. 
voor die dag vond ze het wel genoeg en ze is nog wel een klein stukje het water in gegaan maar zwemmen deed ze niet meer.
Voor ons en vooral voor onze honden was deze dag geslaagd en ook leerzaam.
Silke kan het goed vinden met alle mensen en dieren die ze tegenkomt dus daar zit de winst, hopelijk blijft het zo want ze heeft nu ook de leeftijd dat dingen die eerst vanzelfsprekend waren nu best wel eng kunnen zijn.

1 opmerking:

  1. Leuk om Rex nog een keertje te zien.
    Zo te zien hebben Silke en Rimke zich goed geamuseerd, ze zullen vast goed geslapen hebben!

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor uw reactie!!