november 19, 2012

slungeltje!
Afgelopen zaterdag was Silke 17 weken oud, het gaat dus erg hard, ze groeit als kool en weegt nu zo'n 23 kilo. ze is voor haar leeftijd erg wijs en dat kun je ook wel zien als je naar de foto's kijkt, een oude geest in een jong lichaam dus.
Silke gaat graag even ergens rustig zitten om de omgeving in ogenschouw te nemen, waarschijnlijk zoek ze de beste plekjes in de tuin om van daaruit de aanval te kunnen openen richting Rimke.
Al vanaf de eerste dag dat Silke bij ons kwam trekken ze met elkaar op, in het begin ging Rimke rustig met haar om, net of ze wegwijs gemaakt werd in het leven in de roedel hier.
Abbey is onmiskenbaar de roedelleidster die maar af en toe speelt met haar, Silke wist ook gelijk dat daar niet aan te tornen viel en door haar gedrag van het likken van de snuit van Abbey liet ze zien dat ze wist waar  haar plek was.
Iraya onze Saarlooswolfhond en die een maand in leeftijd scheelt met Abbey staat net onder Abbey in de rangorde, zij speelt wel met Silke, maar alleen als ze er niet onderuit kan komen, door het veelvuldig vastpakken van de snuit van Silke laat ze zien wat wel en wat niet toegestaan is, dit gaat gepaard met een hoop gebrom als ze dit doet, vaak komt Rimke dan weer aangesjeest om Iraya dan samen met Silke aan te vallen en met z'n drieën kunnen ze dan zo een hele tijd zoet zijn.
Rimke staat midden in de roedel en zij speelt met alle honden, ze vind het prachtig om vooral haar moeder Abbey uit te dagen en ook als Abbey helemaal niet wil spelen wil ze zich nog wel eens opdringen bv door haar tijdens het lopen bij de voet vast te pakken, Abbey tolereert dit gedrag tot ze het zat is en dan wordt Rimke natuurlijk even terug op haar plek gezet.
Dan hebben we nog Joni; Joni is een Collie teefje, ze is bijna tien jaar en staat samen met Silke onderaan de rangorde in de roedel, met haar zeventien kilo heeft ze eigenlijk niets in te brengen bij de veel zwaardere leonbergers.
Joni heeft haar eigen plekje onder één van de tafels, waar ze beschermt is door de banken die er aan weerszijde tegen aan staan, de andere honden laten haar daar ook met rust en gunnen daar haar eigen plek waar ze zich terug trekt als ze rust wil.  Ze eet apart in de gang om de simpele reden omdat de Leonbergers haar aan de kant duwen en haar eten anders opeten.
Ook tijdens het drinken wacht ze rustig af totdat de rest gedronken heeft.
Dit lijkt voor veel mensen misschien zielig, maar is niets meer dan roedelgedrag, ze is beslist geen zielig hondje want ze kan ook goed voor zichzelf opkomen, door haar jarenlange ervaring in de roedel weet ze precies hoe ze zich moet gedragen om geen conflicten te krijgen met de andere roedelgenoten.
Buiten de tuin wordt ze door de rest van de roedel beschermd dus ook de laagste in rang kan op deze manier "overleven"
Silke probeert haar af en toe over te halen om met haar te spelen, maar Joni haakt dan al snel af omdat Silke veel te lomp is. Je ziet Silke dan rond kijken waar Rimke is, en als ze haar ziet rent ze recht op Rimke af om met een flinke duik bovenop haar te springen en dan heeft ze toch weer haar zin gekregen, want Rimke is altijd bereid om te spelen, al gaat het er af en toe ruig aan toe!

1 opmerking:

  1. Leuk dat roedelgedrag, wij vinden dat het opvoeden van een pup hierdoor veel makkelijker gaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor uw reactie!!