oktober 02, 2009

Nog geen dag oud!

Eindelijk....! ze zijn er!!
Vannacht zijn ze geboren om 01.10 uur de eerste, en vanmiddag om 13.00 uur de laatste.
In totaal acht puppen, waarvan vier reutjes en vier teefjes.
Toen de eerste pup geboren was vonden we het vrij lang duren voordat de tweede pup kwam.
De stelregel is dat hier niet meer dan twee uur tussen zit.
Simone vond het beter om even de dierenarts te raadplegen en deze gaf ons het advies om de calciuminjectie die wij reeds in huis hadden te gebruiken en als er na drie kwartier nog niets was terug te bellen.
Om 03.40, twee en half uur na de eerste, kwam pup nummer twee ter wereld.
Daarna zijn er tussen 03.40 uur en 06.10 uur nog vijf puppen geboren.
Uit alles bleek daarna dat de bevalling voorbij was. Abbey was heel rustig, is even uit geweest en is daarna zelfs gaan slapen bij haar puppen.
Simone is rond 10.00 uur vanmorgen naar de dierenarts gegaan met Abbey voor een röntgenfoto om te zien of Abbey nu leeg was.
Bij de dierenarts aangekomen bleek Abbey in de auto nog een pup te hebben geworpen, maar deze was helaas niet levensvatbaar.
De röntgenfoto wees uit dat er nog één pup inzat.
Simone is overblijfmoeder en moest tussen de middag op school zijn, gelukkig kon Stephanie oppassen op de puppen.
Om 13.00 uur werd de laatste pup geboren en geheel onverwacht bleek deze nog in leven te zijn, al had de pup wel vruchtwater in de longen en was eigenlijk meer dood dan levend.
Stephanie heeft toen met krachtige slinger bewegingen en een slijmafzuigertje het vruchtwater uit de longen en mond gekregen, waarna veelvuldig wrijven en in het mondje blazen de pup toch weer helemaal bijkwam, in het begin aarzelend maar daarna luid schreeuwend.
Nu ligt de hele club lekker te slapen en te drinken en vinden wij het fantastisch dat het nakomertje toch in leven gebleven is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie!!