oktober 08, 2009

Het verhaal van de bandjes


Omdat niet iedereen weet hoe het zit met de bandjes, hier even een korte uitleg.
Als een pup wordt geboren, krijgt deze na te zijn gewogen en nagekeken een gekleurd bandje om, deze gegevens worden genoteerd.
vervolgens wordt dit gedaan bij iedere volgende pup.
Aan de hand van het gewicht en het kleur bandje, weten we dus precies met welke pup we te maken hebben, bijkomend voordeel is dat ze op deze manier ook goed te volgen zijn in hun verdere ontwikkeling.
Voor een pupkoper is het erg moeilijk om de puppen uit elkaar te houden, aan de hand van het kleur bandje kunnen zij hun favoriete pup beter volgen.
Als je als pupkoper bij een fokker komt wil je natuurlijk ook graag dat als je een voorkeur voor een bepaald pupje hebt, je aan het eind van de rit ook weggaat met de pup waarvoor je gekozen hebt, het kleur bandje komt dan ook weer van pas.
Op de leeftijd van zes weken worden de puppen gechipt, vanaf dat moment staat de identiteit van de pup voor z'n verdere leven vast.
Onze puppen hebben nu ook hun stamboomnamen gekregen, deze moeten binnen 10 dagen na de geboorte bekend zijn bij de raad van beheer. naam en kleur bandje zijn nu gekoppeld.
Welke namen de puppen hebben gekregen houd ik nog even voor me maar het thema ruikt lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie!!