november 27, 2016

Veel gebeurd!


Het heeft een paar dagen geduurd voor dit bericht, maar we moesten eerst een klap verwerken, vorige week op de zesde dag na de geboorte is één van de teefjes alsnog plotseling overleden (paarse bandje), we hebben meteen de rest van de puppen en moeder Silke ingeladen en zijn naar de dierenarts gegaan.
Bij de dierenarts zijn alle puppen nagekeken en in goede gezondheid bevonden, waarom het teefje met het paarse bandje dan is overleden is helaas niet te zeggen.
Ze zijn nu dus met z'n viertjes, de drie broertjes en één zusje.
In de afgelopen week is het geboorte gewicht van de puppen verdubbeld, ze zitten dus perfect op schema.
S'nachts zijn ze rumoeriger dan overdag, vooral het teefje kan flink lopen klagen totdat moeders erbij gaat liggen en ze weer kan drinken, dan is het goed, later begint ze dan weer te klagen omdat ze naar het toilet moet, Silke weet dan ook dat ze d'r schoon moet maken, daarna wordt ze weer rustig en begint ze weer te klagen als ze honger heeft.
De drie reutjes zijn rustiger hierin, al kunnen die ook wel flink krijsen, maar toch minder als het teefje.
Bovenste foto is het rode reutje, zijn gewicht is op dit moment 1250 gram.
Op de tweede foto is reutje blauw, zijn gewicht is nu 962 gram
op de derde foto is reutje met blauw geblokt bandje, was (groen) maar de kleur was op, zijn gewicht is nu 1200 gram.
Op de onderste foto staat het enige teefje haar bandje hebben we afgedaan omdat verwarren hierbij niet mogelijk is, haar naam is Lizzy en zal bij ons blijven, haar gewicht is op dit moment 954 gram.
Vandaag gaan de puppen hun tweede week in, deze week is er een mijlpaal omdat deze week de oogjes open zullen gaan, dus een zintuig erbij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie!!