november 16, 2008

Het beginHet verhaal begint met deze foto van de volle maan zo'n drie dagen geleden.
Het eerste wat op dat moment door mijn hoofd flitste, was het beeld van een huilende wolf.
Ik dacht dat is toch wel een mooi teken gezien de naderende geboorte van de puppen van Iraya onze Saarlooswolfhond.
Wij hebben twee rassen thuis Leonbergers en een Saarlooswolfhond, daar gaat dit weblog tenslotte ook over.
Twee rassen die wij een heel warm hart toedragen, twee totaal verschillende rassen, maar ook twee rassen die heel goed samen gaan gezien onze ervaringen.
Ook de desbetreffende verenigingen zijn heel verschillend.
Bij de één heb je vrijwel alles zelf in de hand, bij de ander wordt een groot deel gecentraliseerd maar is er meer ondersteuning. Je hebt niet alles zelf in de hand, maar het gebeurd wel in samenspraak.
Je zet tenslotte je eigen hond in!
Het is een keuze die je zelf maakt.
Wij onderschrijven dan ook de regels die opgesteld zijn voor deze gecentraliseerde fokkerij, en stellen het belang van het ras dan ook boven het eigen belang.
Wij moeten niet vergeten dat het hier over een ras gaat wat nog niet eens een halve eeuw oud is, terwijl de Leonberger al sinds het jaar 1846 bestaat.
Wij hebben;... gezien onze recente ervaringen, gemerkt dat er toch verschillen zitten op de wijze waarbij een Leonberger haar puppen ter wereld brengt, of een Saarlooswolfhond. Daarom hebben wij de ondersteuning die wij tot nu toe hebben gekregen binnen de vereniging van Saarlooswolfhonden als zeer waardevol ervaren, en stellen het zeer op prijs, dat al die mensen zich inzetten, om samen met ons, van ons nest een groot succes te maken!